התקנת אטמור תזרים אליכם מים חמים בלי שתצטרכו לחכות להם. אם קצת הלכתם לאיבוד בנושא, בואו לקרוא כאן את כל הפרטים על מחיר התקנת אטמור: מה זה אטמור, ממה מורכב מחיר התקנת אטמור, מתי תשלמו עליו יותר ומתי פחות. היכונו להתחמם.
אטמור הוא מחמם מים חשמלי, שמותקן בצמוד למקלחת או לברז ומחמם את המים באופן מיידי ללא צורך לחכות לדוד (הידד!). החסרונות העיקריים שלו הם זרם המים היחסית חלש שהוא מספק, והסיכון בהתקנת מכשיר שצורך חשמל בהספק גבוה בתוך המקלחת. לעומת זאת הוא קל יותר וזול יותר להתקנה מדוד או יונקרס, וכמות המים החמים שהוא מספק לא תלויה בדוד אגירה. בדרך כלל מתקינים אטמור באחד משני מקרים:
כשאין אפשרות בבית להתקין דוד שמש/חשמל או חימום מים בגז
כשיש דוד בבית אבל רוצים מכשיר שיספק מים חמים גם לפני שהוא מספיק להתחמם ו/או אחרי שהמים החמים בו נגמרים.
התקנת אטמור מתבצעת על ידי חשמלאי ובחלק מהמקרים גם אינסטלטור, והיא כוללת את הברגת המכשיר למקום, חיבור לחשמל וחיבור למים. החלק המסובך יותר בהתקנה הוא החיבור לחשמל: בשל ההספק הגבוה שהמכשיר צורך, צריך לחבר אותו בקו חשמל עבה ישירות ללוח החשמל. בכל מקרה, התקנת אטמור לרוב לא אורכת יותר משעה או שעתיים.
אז כמה עולה התקנת אטמור? זה בעיקר תלוי בעבודות התשתית הנדרשות בבית שלכם.
אם כבר קיימת במיקום הרצוי תשתית חשמל ותשתית מים (כלומר, אם אתם מחליפים אטמור קיים), מחיר התקנת אטמור הוא 250-300 ₪. המחיר לא כולל את מכשיר האטמור עצמו.
מחיר מכשיר אטמור הוא 250-600 ₪. בתוך הטווח הזה המחיר משתנה לפי ההספק של המכשיר, התכונות והפיצ'רים השונים שלו. תוכלו לקנות מכשיר אטמור בחנויות למוצרי חשמל או טמבוריות, או לבקש מהחשמלאי שתזמינו לספק אותו. על אטמור איכותי בהספק גבוה תוכלו לשלם 400-550 ₪.
כמו שאתם כבר יודעים, מכשיר אטמור צריך להיות מחווט בחוט עבה היישר אל לוח החשמל. אם תחברו אותו לשקע רגיל המכשיר יעבוד – אבל חוטי החשמל שמחוברים אליו יתחממו בגלל העומס, וכך יווצרו קצרים ונזקים לתשתית החשמל שלכם, שלא לדבר על סכנת השריפה או ההתחשמלות.
מחיר קו חשמל ישיר למכשיר אטמור נע בטווח מאד רחב, ותוכלו לשלם עליו 400-1,200 ₪. בתוך הטווח הזה מחיר קו חשמל ישיר להתקנת אטמור מושפע מכמה דברים:
מרחק מלוח החשמל: ככל שהחשמלאי יצטרך למתוח קו חשמל ארוך יותר מלוח החשמל עד המקלחת שלכם, המחיר יעלה.
עבודות תשתית: אם תשתית החשמל אצלכם ישנה, אם תבחרו להסתיר את חוטי החשמל בקיר בתהליך חציבה, או אם מכל סיבה אחרת יהיה קשה לחשמלאי להעביר את קו החשמל החדש, המחיר יעלה.
עובי הקו: ככל שהספק המכשיר גבוה יותר, צריך קו חשמל עבה יותר כדי לעמוד בעומס. על קו חשמל עבה יותר – ניחשתם נכון – תשלמו יותר.
בדרך כלל מחברים את האטמור לברז המים הקיים במקלחת בעזרת צינור גמיש. האטמור יקבל את המים משם, יחמם אותם ויוציא אותם נעימים. בחלק מהמקרים החשמלאי יוכל לבצע את החיבור הזה בעצמו, ובחלק מהמקרים תצטרכו להיעזר באינסטלטור.
אם החשמלאי יוכל לבצע את חיבור האטמור למים בעצמו לרוב הוא לא יגבה על כך תוספת תשלום.
אם תצטרכו אינסטלטור בהתקנת האטמור שלכם, תשלמו על זה מחיר ביקור: 250-300 ₪ + מע"מ.
במקרים נדירים לא ניתן לחבר את האטמור לברז המים הקיים (או שאין כזה), ואז יש צורך בהתקנת נקודת מים בשביל התקנת אטמור. על התקנת נקודת מים כזו תוכלו לשלם 1,000-2,000 ₪ ויותר.
אז יש לנו את מחיר האטמור, מחיר ההתקנה, חיווט חשמל וחיבור למים – כמה זה עולה בסופו של דבר? כדי לעשות לכם קצת סדר בראש, הרכבנו כאן דוגמאות למחירים של התקנת אטמור.
מחיר התקנת אטמור – דוגמא 1:
סה"כ: 1,600 ₪ כולל מע"מ.
מחיר התקנת אטמור – דוגמא 2:
סה"כ: 1,400 ₪ כולל מע"מ.
כמו שקראתם כבר, מחיר התקנת אטמור נע בטווח די רחב לפי תנאי השטח. כדי לקבל הצעת מחיר ספציפית יותר, אנחנו מזמינים אתכם לדבר עם אחד מהחשמלאים המומלצים המדורגים במידרג – תוכלו לראות את דירוג המחיר של כל אחד מהם, להשוות הצעות מחיר ולבחור את החשמלאי המתאים לכם. מקלחת נעימה!
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.