מגנזיום הוא המינרל הרביעי הכי נפוץ בגוף שלנו, ונמצא בעיקר בעצמות ובשרירים. המגנזיום משתתף בלא מעט הליכים חשובים בגוף: הוא מסייע בספיגת סידן, משתתף בתהליכים של הרפיית שרירים (כולל שריר הלב) וחשוב למטבוליזם תקין. צריכה של מגנזיום מפחיתה סיכון ללחץ דם גבוה, אוסטאופורוזיס, טרשת עורקים ועוד לא מעט מחלות.
אז אם כל כך חשוב לצרוך אותו, באיזה אוכל יש מגנזיום? כמו כל מינרל, הוא מצוי בכמויות קטנות בהמון מקומות, אבל המאכלים הכי עשירים במגנזיום הם:
אגוזים (ובעיקר שקדים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל)
גרעינים (כמו גרעיני דלעת וגרעיני חמניה)
קטניות (לדוגמא אפונה, חומוס, שעועית לבנה ופולי סויה)
אבוקדו
עלים ירוקים (כמו תרד וקייל)
קקאו
אחת הסיבות שחשוב לדעת באיזה אוכל יש מגנזיום היא שלא ניתן לבדוק את כמות המגנזיום בגוף בעזרת בדיקות דם, ולכן כדאי לצרוך מאכלים עשירים במגנזיום על בסיס קבוע.