מה זה ערך גליקמי? מדובר בערך שנמדד על פי כמה מהר מזון מסוים גורם לעלייה ברמת הסוכר בדם לאחר אכילתו.
נשמע מסובך? תנו לנו לפשט: כאשר אנחנו אוכלים פחמימות הגוף מפרק אותן לגלוקוז (סוכר) שנכנס לזרם הדם.
מזון עם ערך גליקמי נמוך (כמו שיבולת שועל למשל) גורם לעלייה הדרגתית ואיטית ברמת הסוכר בדם.
בהתאמה, מזון כמו לחם לבן גורם לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם ולכן הערך הגליקמי שלו יהיה גבוהה.
תזונאים נעזרים בערך גליקמי כדי לבנות תפריט מותאם. אבל, חשוב לדעת שערך גליקמי הוא רק מדד אחד, והוא לא לוקח בחשבון גורמים נוספים כמו כמות הסיבים התזונתיים, כמות השומן והחלבון במזון שמשפיעים על רמת הסוכר בדם.