ויטמין c (שמכונה גם חומצה אסקורבית) מעורב בהמון תהליכים בגוף, כולל בספיגת הברזל, במוליכות העצבים, ביצירת קולגן, ובתפקודים של בלוטות ואיברים פנימיים. מחסור בויטמין c יכול לפגוע בחניכיים, במערכת החיסון, בהרכב הדם ולגרום לעייפות ולדימום. למזלנו - קל מאוד למצוא מאכלים שעשירים בויטמין c, והנה רק חלק מהם:
ירקות: פלפל, ברוקולי, כרוב סגול, כרוב ניצנים, עגבניה (כן, אנחנו יודעים שטכנית פלפל ועגבניה זה פרי ולא ירק).
עלים ירוקים: קייל, תרד, פטרוזילה.
פירות: גויאבה, קיווי, תפוז, תות, אננס, אשכולית.
שימו לב - ויטמין c נהרס בבישול, ובחשיפה לאוויר ומים. לכן חשוב לאכול אותו טרי ככל האפשר
לסיכום, כדאי לכם לשלב יותר פירות וירקות בתפריט היומי. אם אתם ממש לא אוהבים, כדאי להתייעץ עם דיאטנית על תוספים, ובאופן כללי כדאי לפנות לדיאטנית לפני כל שינוי בתזונה, כי מינונים לא נכונים של ויטמין c עלולים לפגוע במערכת העיכול ובעור.