מכירים את זה שכואבת לכם השן בטירוף אבל הפחד מרופא השיניים גדול יותר? אז אתם דוחים ודוחים וחושבים שאולי זה יעבור מתישהו. אתם לוקחים עוד משכך כאבים ושמים וסובלים בשקט אבל בסוף כאבי השיניים נעשים בלתי נסבלים אז אתם קובעים תור לרופא השיניים והוא מבשר לכם באימה - טיפול שורש.
מתי עושים טיפול שורש? מה התהליך של טיפול שורש? והאם נכונה השמועה שטיפול שורש הוא כואב בהכרח? כל התשובות במאמר שלפניכם.
בדומה לשאר האיברים בגוף, גם לשיניים יש אספקת דם ועצבים. כאשר נוצר חור בשן ואתם מזניחים ולא מטפלים בו, החור גדל ונוצר זיהום בשן שפוגע במערכת העצבים ובאספקת הדם. כדי שהזיהום לא יגיע אל העצם והשן תרקיב יש צורך לנקות את הזיהום ולתקן את המערכת העצביות בשן.
יש ארבעה סימנים עיקריים לכך שהשן שלכם כנראה בדרך הבטוח אל טיפול שורש:
כאב בשן במשך מספר ימים
רגישות גבוהה למשקאות ומאכלים חמים וקרים שנמשכת יותר מ-20 שניות
רגישות וכאב בזמן צחצוח השיניים
תחושה של דופק בשן
אם הופיעו אצלכם הסימנים האלה, כנראה שתאלצו לעבור טיפול שורש. אבל אל דאגה, על אף כל הסיפורים והשמועות, התהליך אמנם יכול להיות לא נעים אבל הוא גם ממש לא נורא.
אז הגעתם ליום של טיפול השורש. מה הולך לקרות בו? הנה תהליך טיפול שורש לפי שלבים:
1. הרדמה של השן – בניגוד לכל מה שסיפרו לכם, טיפול שורש לא אמור לכאוב. בשלב הראשון של טיפול השורש רופא השיניים מרדים את השן ואת האיזור כדי למנוע מכם כאב ולכן גם במקרים בהם השן נמצאת במצב זיהומי פעיל ומתקדם, בהרדמה נכונה טיפול השורש אמור לעבור ללא כאבים משמעותיים, בטח לא הכאבים המטורפים שמספרים לנו עליהם. למרות זאת, יש סיכוי שבתהליך ההחלמה יהיו כאבים קלים ותחושה של אי נעימות בשן.
2. סכר גומי – אחרי ההרדמה מניחים על השן סכר גומי שבעצם מונע מחומרי העבודה ומרוק להכנס אל תוך השן ושמירה על סטריליות בתהליך טיפול השורש.
3. ניקוי השן – בעזרת מכשירים מיוחדים וחומרי שטיפה, מנקים את תעלות השן מהזיהום והחיידקים שהיו בשן. בתהליך הניקוי נעזרים גם במיקרוסקופ כדי לבדוק איפה בדיוק נמצא הזיהום ולוודא ניקוי מוחלט שלו ותוצאה מקסימלית של טיפול השורש.
4. יבוש ואיטום תעלות השן – לאחר הניקוי מייבשים את תעלות השן כדי להכין אותן לשלב האחרון והסופי – איטום מחדש של השן. את תעלות השן אוטמים בעזרת דבק וחומר מיוחד שנקרא "גוטפרקה" ומותאם לכך שהגוף לא ידחה את החומר ו"יתקוף" בחזרה.
5. שיקום וכתרים – במקרים רבים טיפול השורש פוגע בשן ויוצר הרס כותרתי. כלומר, הרס של החלק הטוחן בשן. במקרה כזה רופא השיניים יזהה את הנזק וימליץ על כתר או על שיקום אחר של השן.
יש כמה מצבים שבהם עושים חידוש של טיפול שורש – אם הכתר נשבר, חור שהתגלה בין הכתר לשן, חור חדש או דלקת שהתחדשה בשן. בחידוש טיפול שורש מוציאים את הסתימה של השורש ועושים את טיפול השורש מחדש. זה תהליך לא פשוט, אבל אנחנו בטוחים שתהיו גיבורים ותעברו את זה, כמו את טיפול השורש הראשון .
מחיר של טיפול שורש תלוי בשני דברים עיקריים:
מספר התעלות בשן – בכל שן יש בין תעלה אחת לחמש והתמחור של טיפול השורש תלוי במספר התעלות שמצריכות ניקוי. כל תעלה תוסיף למחיר טיפול השורש 100-150 ₪.
מומחיות רופא השיניים והציוד שלו – כל רופא שיניים יכול לבצע טיפול שורש מקצועי וטוב שיפתור לכם את הבעיה. יחד עם זאת, יש רופאי שיניים שהם מומחים לטיפולי שורש ומבצעים רק טיפולי שורש במשך עשרות שנים. הם מחזיקים במיקרוסקופ חדשני שמקל על מציאת הזיהום ועוזר לדייק את טווח טיפול השורש. בהתאם לכך, המחיר של טיפול שורש אצל רופאי שיניים מומחים יהיה יקר יותר.
מחיר של טיפול שורש אצל רופאי שיניים יהיה 600-1,500 ₪ בעוד מחיר של טיפול שורש אצל רופאי שיניים מומחים לטיפולי שורש יכול להגיע גם ל-2,500 ₪. אם תרצו לרדת לשורש העניין בנושא המחירים, קראו את הטיפ שלנו על מחיר טיפול שורש.
אם השן שלכם כואבת כבר כמה ימים, זה בדיוק הזמן להרים טלפון לרופא שיניים מומלץ. במקרה הטוב תגלו שזו בעיה פשוטה או חור קטן ותמנעו מעצמכם סבל וכאבים בעתיד. במקרה הקצת פחות טוב, תצטרכו טיפול שורש וזה ימנע הרס עתידי וחמור יותר של השן. כדי להקל על הכאב שלכם חסכנו לכם עבודה. צוות מידרג אסף חוות דעת על רופאי שיניים מומלצים מפציינטים קודמים, כך שחוות הדעת מעודכנות כל הזמן ולכם נשאר רק לקרוא ולבחור את רופא השיניים שלכם.
ושיהיה רק בבריאות!
טיפול שורש עולה בין 600-1,500 ₪, תלוי במספר התעלות שצריך לנקות בשן.
טיפול שורש הוא בעצם ניקוי של תעלות השן שהתמלאו בדלקת שיוצרת זיהום במערכת העצבים של השן.
חידוש של טיפול שורש עושים בשן שכבר עשו בה טיפול שורש בעבר והתגלעה בעיה חדשה כמו סדק בשן, חור חדש או דלקת שהתחדשה.
בתחילת טיפול השורש מרדימים את המקום כדי למנוע תחושה של כאב. לאחר מכן מניחים "סכר גומי" על השן כדי למנוע נפילה של חומרי הטיפול לתוכה. בשלב הבא מנקים את תעלות השן, מייבשים ואוטמים את השן. בחלק מהמקרים השן תצטרך שיקום וכתרים לאחר טיפול השורש.
הרס כותרתי הוא מצב שבו כותרת השן נפגעת ויש צורך בשיקום ובכתר.
הקפידו להגיע לביקורת דו שנתית אצל רופא השיניים. אם מתחיל כאב בשן – זה הזמן לקבוע תור. ככל שתדחו את הטיפול אצל רופא השיניים, כך המצב יחמיר ויהיה קשה יותר לטיפול.
אנחנו לא נגיד לכם שאין כאבים בכלל, אבל הם לא אמורים להיות כל כך חזקים וחמורים כמו סיפורי האימה שמספרים. רופא השיניים מרדים את המקום ולכן בזמן טיפול השורש עצמו אתם לא אמורים להרגיש כאב. בימים שלאחר מכן תתכן אי נעימות וכאבים קלים בשן.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.