לאדם ממוצע יש בפה 32 שיניים, כאשר ארבע השיניים האחוריות (מה שנקרא בפי העם - שיני בינה) בוקעות אחרונות, בערך בגילאי 18-25. אבל יש מקרים בהם שיני הבינה לא מצליחות לבקוע או בוקעות בצורה עקומה ואז צריך לבצע עקירת שיני בינה.
מה יקרה אם לא נעקור את שיני הבינה? מה זו "מכתשית יבשה" ואיך היא קשורה לעקירת שיני בינה? כמה עולה עקירה? וכמה זמן נמשכת ההחלמה מעקירת שיני בינה? כל התשובות בהמשך.
כמו שכתבנו, יש שני מצבים עיקריים שבהם מבצעים עקירת שיני בינה:
שן בינה כלואה – שן בינה שנשארת כלואה מתחת לחניכיים ולא בוקעת לעולם. במקרה הזה יש שתי אפשרויות:
בקיעה חלקית של שן בינה – בגלל שארבע שיני הבינה בוקעות אחרונות, לפעמים לא נשאר להן מקום בלסת. במקרה כזה שן הבינה תתחיל לבקוע עד שהיא "תתקע" בחניכיים או בשן הסמוכה. בקיעה חלקית יכולה לגרום נזק רציני לרקמת החניכיים או לשיניים הסמוכות ולכן נאלץ לעקור את שן הבינה.
אז איך בעצם עוקרים שיני בינה?
בשלב הראשון רופא השיניים יבצע צילום דנטלי של השן כדי להבין מה תהיה הדרך הטובה ביותר לעקירת שן הבינה.
ביום הטיפול עצמו הרופא יחתים אתכם על גיליון רפואי ועל אישור לביצוע עקירה של שיני בינה. לאחר מכן רופא השיניים ירדים את הפה ואת שן הבינה הרדמה מקומית. בזמן עקירת השן יש סיכוי שהרופא יצטרך לבצע חיתוך של רקמת החניכיים ולפעמים הוא גם יצטרך לפצל את השן למספר חתיכות, כדי להצליח לעקור את השן ממקומה.
אם מקום העקירה מורכב ומסובך במיוחד, רופא השיניים יחליט לבצע עקירה כירורגית שתכלול חיתוך של רקמת החניכיים ותפירה של שקע העקירה והחתך לאחר עקירת שן הבינה. אאוץ'.
לא נשקר, עקירת שיני בינה היא דבר לא נעים בכלל, אבל יש לה גם יתרון – ימי מנוחה בבית! אחרי העקירה מומלץ לקחת כמה ימי חופש בבית, ולדאוג לשמור על היגיינה וניקיון של מקום העקירה. לפעמים רופא השיניים גם יתן מרשם לאנטיביוטיקה.
זמן ההחלמה מעקירת שיני בינה הינו שונה ממטופל למטופל ונע בין שבוע ל-14 יום. בזמן הזה יכולות להיות תופעות לוואי כמו נפיחות, אודם וכאבים. אנחנו ממליצים על משככי כאבים. והרבה. כלומר, עד הגבול שמותר :) בנוסף, בימים שלאחר העקירה מומלץ להימנע ממאכלים חמים, עישון ופעילות גופנית. (כן כן, הרגע המלצנו לכם להפחית בפעילות גופנית.)
תופעת לוואי שמופיעה לעיתים רחוקות היא "מכתשית יבשה". כדי להבין איך נוצרת "מכתשית יבשה" נסביר מה תהליך ההחלמה מעקירת שיני בינה.
אחרי שעוקרים את שן הבינה יש דימום שיוצר מעין קריש דם מעל השקע של העקירה וכאשר הוא מתייבש הוא מהווה את הבסיס לרקמת החניכיים החדשה שתצמח. במצב של "מכתשית יבשה" קריש הדם לא מצליח להווצר, העצם נשארת חשופה ולכן העצבים רגישים וכואבים יותר. בסופו של דבר המכתשית היבשה נסגרת מאליה, אבל זה יכול לקחת עד 40 יום של כאבים .
טיפול ב"מכתשית יבשה" כולל משככי כאבים, נוגדי דלקת וספוגיות שעוזרות לקריש הדם להווצר. לצערנו ולצערכם, הטיפול אמנם מקל על הכאב אבל לא מאיץ את הריפוי.
שימו לב – כדי למנוע מצב שקריש הדם יצא מהמקום ויגרום ל"מכתשית יבשה" מומלץ לא לירוק, לא לצחצח את איזור העקירה, לא לשתות בעזרת קש ולא לשטוף את הפה באגרסיביות. או בקיצור: תמצאו מלא סדרות טובות ותנו לפה שלכם לנוח.
המחיר הממוצע של עקירת שיני בינה נע בין 500 ל-1,500 ₪. במקרים של עקירה כירורגית בה מתבצע הליך של חיתוך רקמת החניכיים המחיר יכול להיות גבוה יותר ולהגיע עד 2,000 ₪.
עקירת שיני בינה היא הליך מורכב שדורש רופא שיניים מומלץ. בדיוק בשביל זה צוות מידרג אסף עשרות חוות דעת של לקוחות קודמים, על רופאי שיניים טובים, מקצועיים ומומלצים. חוות הדעת נכתבו לפי שיחות טלפון שנעשו עם לקוחות אמיתיים שכבר ביצעו עקירת שיני בינה אצל רופאי השיניים והן מתעדכנות כל הזמן.
שיהיה בהצלחה גדולה, בלי הרבה כאב והמון בריאות.
עקירת שן בינה עולה 500-1,500 ש"ח.
מכתשית יבשה היא מצב שבו רקמת החניכיים לא צומחת מעל השקע של העקירה ולכן העצב חשוף וכואב. מכתשית יבשה מחלימה מאליה אבל זה לוקח שבועות ולפעמים כמה חודשים.
שן בינה עוקרים בשני מצבים:
1 כשהשן כלואה מתחת לרקמת החניכיים וצוברת חיידקים
2. כשהשן בוקעת באופן חלקי וגורמת נזק לשיניים שלידה ולרקמת החניכיים.
בעקירה כירורגית מתבצעים חתך ותפירה של רקמת החניכיים, על מנת להגיע אל השן ולעקור אותה.
שן בינה כלואה היא שן שלא בוקעת ומצאת מתחת לרקמת החניכיים.
במצבים בהם השן מתמלאת בחיידקים או שהיא פוגעת בשיניים שלידה, יש צורך לבצע עקירה של שן בינה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.