אם הגעתם לכאן כנראה שעברתם תאונה מצערת עם השן. החדשות הטובות הן שיש לא מעט אופציות שעומדות בפניכם להשלמת שן שבורה – ציפוי קומפוזיט, חרסינה או בכלל כתר – הכל תלוי בכם ובתקציב שלכם. באנו להשלים את כל המידע החסר על השלמת שן שבורה – מה היתרונות והחסרונות של השיטות השונות להשלמת שן שבורה וכמה זה הולך לעלות לכם. טיפ שלא ישאיר לכם חורים בעלילה.
עמידות ככל שיהיו, גם השיניים שלנו לא חסינות מפני תאונות מצערות. אולי תופתעו לשמוע אבל שיניים יכולות להישבר במהלך השנים לא רק כתוצאה מפגיעה, אלא גם בשל טראומה (אקוטית או כרונית), תהליך טבעי של שחיקת חומר השן, הזנחה של היגיינת הפה ועוד. לצערנו, אם הגעתם לכאן כנראה שכבר איחרתם את מועד הצלת השן... אבל בעתיד דווקא יש מה לעשות. אם הבחנתם בהופעה של סדקים בכותרת השן אל תחכו להחמרה במצב! כיום, יש מגוון טיפולים מונעים כמו סד לילה שישמרו על השיניים שלכם ויעצרו הדרדרות נוספת.
אם אי פעם עשיתם סתימה לבנה, אתם כבר מכירים את הקומופוזיט. הקומפוזיט הוא למעשה חומר עשוי שרף מרוכב (פלסטיק) שמשמש רופאי שיניים לביצוע סתימות, השלמת רווחים בשיניים, וכן – גם השלמת שן שבורה. תהליך השלמת שן באמצעות קומפוזיט הוא פשוט למדי ודורש הכנה קצרה של השן ולאחר מכן הדבקת החומר ישירות לשן הקיימת.
אורך הטיפול: בדיוק כמו סתימת שיניים, גם השלמת שיניים באמצעות קומופזיט היא תהליך פשוט וקצר שידרוש מכם ביקור אחד בלבד אצל רופא השיניים.
לא פולשני: אם רק המחשבה על ביקור אצל רופאי השיניים עושה לכם צמרמורת - אתם ממש לא לבד בזה. הקומפוזיט הוא התשובה בשבילכם, הדבקת הקומפוזיט עצמו מתבצעת באופן שטחי על השן ולא כוללת הסרה של חומר השן הקיים או השחזות למיניהן.
לכל כיס: שן שבורה כמעט תמיד תופסת אותנו בהפתעה. אם אתם לא רוצים לשבור גם את קופת החסכון שלכם, הקומפוזיט היא האופציה הזולה ביותר שעומדת בפניכם. השלמת שן שבורה בקומפוזיט תעלה כמאות שקלים בודדים, ולמקרה שתהיתם - האלטרנטיבות האחרות, יצריכו מכם להיפרד בשקט מכמה אלפי שקלים לשן בודדת.
לא לכל שן: החסרון בה"א הידיעה של הציפוי הקומפוזיטי. הקומפוזיט מתאים להשלמת שברים מינוריים בשן, דוגמת שבר באמייל (שכבת הציפוי החיצונית של השן). לעומת זאת, במקרה של שבירה נרחבת של השן החומר הקומפוזיטי לא ניתן ליישום. בנוסף, כשיש שבר עמוק בשן שכולל חשיפה של המוך (הרקמה הפנימית בשן) לא תוכלו להתחמק מטיפול שורש. לאחר הטיפול, יש לבצע כתר כדי להגן על השן, כך שבמצב הזה הקומפוזיט לא יהיה לכם לעזר.
אסתטיקה: הקומפוזיט נוטה לשנות את הגוון שלו עם הזמן, בייחוד אם אתם מחובבי הקפה, העישון או הקוקה-קולה. אומנם בשיניים אחוריות קל יותר להסוות את העניין, אבל אם אתם צריכים להשלים שן קדמית, והאסתטיקה היא בראש מעיניכם – אולי כדאי שתבחרו באלטרנטיבה אחרת.
זהירות, שביר: לא לחינם הקומפוזיט משמש לסתימות, הוא עשוי מחומר חזק שצפוי להחזיק מעמד לאורך זמן. עם זאת, הוא רגיש יותר בהשוואה לכתר או ציפוי חרסינה, ולכן גם נוטה יותר להישבר.
אם תמיד הסתכלתם בקנאה על השיניים הנוצצות של כוכבי הוליווד, כדאי שתדעו שרוב הסיכויים שזאת לא הגנטיקה, אלא ציפוי חרסינה. ציפוי חרסינה מוכר בעיקר בגזרת הלבנת השיניים, אבל האמת שהוא נפוץ במיוחד גם בסגירת רווחים והשלמת שיניים (בעיקר קדמיות).
בשלב הראשון של התהליך, רופא השיניים יקח מידות מהמטופל וישלח למעבדה לקבלת ציפוי החרסינה (לעיתים בשלב הזה מתקינים ציפוי זמני על השן). לאחר מכן, הוא יתאים את גוון השן הרצוי ויבצע שיוף קל של אמייל השן. לבסוף, רופא השיניים ידביק את ציפוי החרסינה באמצעות דבק מיוחד.
איך אני נראית? מיליון דולר: כבר עשינו ספויילר לא קטן, אבל הגיע הזמן להגיד את זה באופן חד משמעי – ציפוי חרסינה הוא כנראה הפתרון האסתטי ביותר להשלמת שן שבורה. החרסינה מאפשרת להגיע למגוון צבעים רחב מאוד, כולל הגוון המדוייק של השן שנשברה. בנוסף, בניגוד לקומפוזיט, החרסינה שומרת על צבעה המקורי גם לאורך זמן.
עמיד לאורך זמן: ציפוי החרסינה הוא חומר עמיד שצפוי להחזיק מעמד לאורך שנים רבות. רק תזכרו שהוא עדיין עשוי מחרסינה, והימנעו מנגיסה ישירה תפוחים, פיצוחים ושלל פירות וירקות קשים.
לא כואב: ציפוי חרסינה הוא תהליך לא פולשני. למעט הסרה שטחית של ציפוי האמייל בשן, אתם לא צפויים להרגיש כאבים או אי נוחות במהלך הטיפול.
העלויות: ציפוי חרסינה הוא עסק לא זול, וכשאנחנו אומרים לא זול – אנחנו עדינים. ציפוי שן בודדת עולה אלפי שקלים בודדים (וממש בקרוב נפרט כמה בדיוק) כך שאם אתם רוצים ללכת על אופציה זולה יותר, תוכלו ללכת על ציפוי קומפוזיט שיעשה עבודה לא רעה בכלל.
עוד פגישה ועוד פגישה: בניגוד לציפוי הקומפוזיט שדורש מכם להגיע לרופא השיניים פעם אחת בלבד, ציפוי חרסינה מצריך שני ביקורים – אחד לצורך מידות והתאמת הטיפול, והשני עבור הדבקת הציפוי.
כמעט לכל שן: ציפוי חרסינה מתאים להשלמת שברים קטנים וגדולים בשן כאחד. יוצאי דופן הם שברים שמחייבים כתר (לאחר טיפול שורש) ושיניים אחוריות. במקרה של שבר בשן אחורית נהוג לשים כתר או קומפוזיט, ולא ציפוי חרסינה בשל שטח הפנים המוגבל של השן. בינינו, גם ככה חבל להשקיע בציפוי כזה יפה בשן שלא רואים.
אנחנו לא רוצים חלילה ללכלך על אחד הטוענים לכתר של השלמת שן שבורה, אבל את הכתר כדאי לבצע כשאין אפשרות ליישום קומפוזיט או ציפוי חרסינה. למה שאלתם? פשוט כי מדובר בתהליך ארוך ופולשני יותר. יחד עם זאת, הכתר הוא שיטה נפוצה לא בכדי ויש לה כמה יתרונות ברורים.
מתאים לכל שן: כמו שכבר הספקתם להבין, לא תמיד ניתן להשלים שן שבורה באמצעות קומפוזיט או ציפוי חרסינה. כאשר יש שבר שמגיע עד למוך (הרקמה הרכה בשן ממנה יוצאים העצבים וכלי הדם שמחברים את השן לשורש) השן או כשיש פגיעה רצינית בכותרת (החלק שנמצא מעל החניכיים) יש לבצע כתר, ולרוב גם טיפול שורש מקדים. הכתר יעטוף את השן וימנע ממנה להישבר או להתפורר.
עמיד: הכתר, על סוגיו השונים עשוי מחומרים חזקים במיוחד שנוטים להחזיק מעמד לאורך שנים רבות – בייחוד כתר הזירקוניה. יחד עם זאת, לא היינו ממליצים לאתגר את השיניים הקדמיות יותר מדי
בלי להתפשר על המראה: אומנם דיברנו רבות בשבחו של ציפוי החרסינה, אבל האמת היא שגם הכתר לא נופל ממנו מבחינה ויזואלית. בולטים בנוף הם כתר חרסינה מאוחה לזירקוניה וכתר חרסינה טהור שמאפשרים להגיע לתוצאות כמעט זהות לצבע השן המקורי.
לא כיף חיים: כדי לפנות מקום לכתר החרסינה יש לבצע השחזה של השן הקיימת, ואין דרך קלה להגיד את זה – מדובר בתהליך פולשני ולא תמיד נעים. שימו לב שבדרך כלל כתר הולך יד ביד עם טיפול שורש, שמוכר כתענוג לא גדול. אבל אל דאגה, בהרדמה נכונה טיפול השורש אמור לעבור ללא כאב משמעותי.
לוקח זמן: כתר הוא תהליך מורכב שאורך מספר שבועות וכולל כ-2-4 מפגשים עם רופא השיניים. התהליך כולל השחזה של השן הקיימת, מדידות, התאמת כתר זמני, הכנה של הכתר ולבסוף הדבקתו. קחו בחשבון שאם אתם זקוקים לטיפול שורש, התהליך צפוי להיות ארוך ומורכב יותר.
מאני, מאני, מאני: כתר, כפי שמרמז השם שלו, הוא עניין די יקר שיצריך מכם להיפרד מכמה אלפי שקלים. הכתרים שמושכים את ממוצע המחירים כלפיי מעלה הם כתר הזירקוניה וכתר חרסינה טהור. בכמה בדיוק? לא נמתח אתכם יותר מדי, המחירים למטה.
אז אחרי שפירטנו על האופציות השונות להשלמת שן שבורה, וזרקנו כמה רמזים על כמה זה הולך לעלות לכם, הגיע הזמן לדבר בינזס:
מחיר השלמת שן שבורה בקומפוזיט (סתימה לבנה) עולה כ-500-700 ₪ עבור שן בודדת.
מחיר השלמת שן שבורה בציפוי חרסינה עולה כ-4,000 ₪ עבור שן בודדת. לרוב, עבור ציפוי שן נוספת תינתן הנחה.
מחיר השלמת שן שבורה בכתר חרסינה מאוחה לזירקוניה עולה כ-3,000-4,500 ₪ עבור שן בודדת.
מחיר השלמת שן שבורה בכתר חרסינה טהורה עולה כ-3,000-5,500 ₪ עבור שן בודדת.
המחיר משתנה בהתאם לגודל השן, מיקומה והוותק של רופא השיניים.
ביטוח בסיסי | ביטוח בינוני | ביטוח גבוה | |
קופ"ח מכבי | 633 ₪ | 475 ₪ | 34 ₪ |
קופ"ח לאומית | 983 ₪ | 756 ₪ | 630 ₪ |
קופ"ח כללית | 658 ₪ | 494 ₪ | 34 ₪ |
קופ"ח מאוחדת | --- | --- | --- |
אחרי שעשיתם שיעורי בית, והכנתם טבלת בעד ונגד לכל אחת מהשיטות להשלמת שן שבורה, הגיע הזמן לגשת לעבוד על החיוך החדש שלכם. כאן תוכלו למצוא רשימה של רופאי שיניים מומלצים להשלמת שן שבורה, המדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. שיהיה בהצלחה ותשברו רגל! בעצם לא, אל תשברו כלום, פשוט בהצלחה
טווח המחירים של השלמת שן שבורה רחב למדי ומשתנה בהתאם לסוג הטיפול.
השלמת שן שבורה באמצעות קומפוזיט עולה כ-500-700 ₪
השלמת שן שבורה באמצעות ציפוי חרסינה עולה כ-4,000 ₪
השלמת שן שבורה באמצעות כתר עולה כ-3,000-5,500 ₪ (כתלות בסוג הכתר).
לצערנו, אין דרך לתקן שן שבורה ולהחזירה למקומה. יחד עם זאת, זאת לא סיבה להיות שאננים. ככל שתגיעו מהר יותר לרופא השיניים כך יגדל הסיכוי שהטיפול יהיה שמרני יותר וזול יותר. חוסר טיפול בשן לאורך זמן עלול לגרום לזיהום בשכבת השן הפנימית, ולהגדיל את הסיכויים שתזדדקו בהמשך לטיפול שורש.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.