הלבנת שיניים או בשמה המודרני "הבהרת שיניים" - כבר מזמן הפכה לטיפול בסיסי שכל אחד מאיתנו יעשה פעם בחיים (לפחות) החיוך שלנו הוא כרטיס הביקור שלנו ובין צריכת קפה שחור, יין אדום או קארי ירוק, מה הפלא שאנחנו חולמים על שיניים לבנות? אז אילו שיטות קיימות להלבנת שיניים וכמה זה עולה? במאמר הבא תמצאו את כל המידע שיעזור לכם לשמור על שיניים לבנות, או פשוט להלבין אותן
התנאי הראשון והבסיסי לביצוע הלבנת שיניים הוא שיניים בריאות, לכן:
אם אתם סובלים מעששת, בעיות חניכיים או כל בעיה אחרת בשן – פנו לרופא השיניים שלכם (גם אם זה מפחיד), טפלו בשיניים ורק אז תוכלו להתחיל בתהליך הלבנת שיניים.
לפני ביצוע הלבנת שיניים יש לפנות לשיננית לניקוי השן כדי לקבל תוצאות טובות יותר מההלבנה.
בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שסתימות וכתרים ישנים לא יגיבו לחומרי ההלבנה כמו שן טבעית וייתכן שיהיו בגוון מעט כהה יותר. ניתן להחליף כתר ישן ולחדש סתימה אותם לפני ההלבנה.
שיטות להלבנת שיניים מתחלקות ל-2 - הלבנה ביתית או הלבנה אצל רופא שיניים:
שיטות טבעיות הניתנות לביצוע בבית בשיטת עשה זאת בעצמך.
שיטות הכוללות שימוש בחומרים כימיים לביצוע במרפאה בפיקוח של רופא שיניים.
כל אדם מגיב באופן שונה להלבנת שיניים, יש כאלה שמסתפקים בתוצאה שנותנת הלבנה טבעית בבית ויש כאלה שירצו לפנות לרופא שיניים להלבנה מקצועית. כך או כך חשוב לזכור - הלבנת שיניים לא הופכת את השיניים ללבנות לחלוטין, אלא מבהירה אותן במספר דרגות, לכן ברב המקומות הטיפול נקרא בכלל "הבהרת שיניים".
לנשים בהריון (כמו רוב טיפולי השיניים בזמן הריון), ילדים ונוער ששיניהם לא סיימו להתפתח ואנשים בעלי רגישות למי חמצן - כדאי להימנע מביצוע הלבנת שיניים.
הלבנת שיניים טבעית - שיטות ביתיות
הרבה לפני רופאי השינים, אנשים ניסו להלבין את החיוך שלהם בדרכים שונות (וזולות יותר) בבית – אך אלה לא תמיד היו יעילות. כדי לעשות קצת סדר בתופעה, ריכזנו לכם את השיטות המוכרות ביותר של הלבנת שיניים ביתית. קחו בחשבון כמובן שבכל מקרה של שיניים רגישות, או לא בריאות מומלץ לפנות קודם לרופא השיניים לצורך קבלת ייעוץ והכוונה.
סודה לשתיה – סודה לשתייה ידועה ביכולותיה להלבין ולחטא, והיא עובדת גם על שיניים צהובות. יש לערבב את הסודה עם מים, לטבול את מברשת השיניים בפנים ואז לצחצח. החסרון - הסודה יכולה לפגוע בציפוי האמייל של השן שלכם.
מלח – לכולם יש בבית מלח, אבל לא כולם יודעים שחוץ מלהוסיף טעם לאוכל הוא גם יכול להפוך את השיניים ללבנות יותר. יש לשים על מברשת השיניים גרגרי מלח, לצחצח את השיניים ולשטוף היטב. לאלו מכם שפחות מעדיפים את המגע הישיר עם המלח, שימוש במי מלח אפקטיבי באותה מידה.
תות ובננה – כן כן, מה ששמעתם. הכוונה לשני הפירות בנפרד. יש שאומרים שקליפת הבננה מכילה חומרים שעוזרים להלבנת השיניים וממליצים לשפשף את צידה הפנימי בשיניים, ולשטוף את הפה לאחר כמה דקות. גם תות ידוע בהיותו עשיר בחמצן, וניתן לשפשף אותו על השיניים ולשטוף המים חמימים אחרי מספר דקות.
אבקת פחם – אל תיבהלו. הפחם לא יצבע לכם את השיניים בשחור אלא להפך: לפחם יש את היכולת לאסוף אליו חיידקים, רעלים ומרכיבים חומצתיים שחיים על השיניים שלנו ולהיפטר מהם. לכן גם אם זה נשמע מאוד מוזר - צחצחו שיניים עם אבקת פחם.
הלבנת שיניים כימית - שיטות ביתיות
קיימות בשוק לא מעט ערכות ביתיות להלבנת השיניים בשיטת "עשה זאת בעצמך". חלקן מגיעות עם מנשך אלקטרוני, חלקן כרצועות הדבקה או אפילו מכחול למריחה עצמית.
היתרון הגדול שלהן הוא המחיר הזול והעובדה שניתן להשיג אותן בכל בית מרקחת.
החיסרון הוא שהן יעילות הרבה פחות מההלבנות שנעשות במרפאות השיניים, מחזיקות מעמד פחות זמן, ולא נעשות בפיקוח של רופא שיניים.
לפניכם שתי שיטות ביתיות נפוצות ופשוטות:
רצועות הדבקה – רצועות דבק שעליהן יש חומר הלבנה בריכוז נמוך מאוד - (6% לעומת 20% ומעלה במרפאות השיניים). את הרצועות מדביקים פעמיים ביום במשך שבועיים, חצי שעה בכל פעם. הטיפול לוקח זמן אבל אם יש לכם סבלנות ואתם לא מעוניינים להוציא יותר מדי כסף על הלבנת שיניים, זה פתרון אידיאלי.
"לק" – בקבוק קטן המגיע עם מכחול וחומר הלבנה בריכוז של 20%. את חומר ההלבנה מורחים על השיניים ונשארים איתו למשך חצי שעה. מדובר בחומר חלש יחסית וגם במקרה הזה התוצאות לא מגיעות מהר. בנוסף, קשה לדייק עם המריחה העצמית אבל אם אתם מחפשים חומר חד פעמי בעלות נמוכה לכו על זה.
סד לילה להלבנת שיניים
סד הוא תבנית אישית לשיניים העשויה סיליקון, ובתוכה חומר מלבין בריכוז נמוך – בין 10%-20%. את התבנית יוצרים במעבדה לאחר שרופא השיניים לוקח את המידות שלכם. התוצאה היא תבנית מדויקת והרמטית שמונעת מחומר ההלבנה לזלוג לחניכיים. הטיפול כולו נמשך בין עשרה ימים לשבועיים, ותוצאות רואים אחרי ארבעה ימים.
היתרונות של הסד הוא שלא צריך להגיע למרפאה וניתן להשתמש בו באופן עצמאי בבית: הרופא נותן לכם מראש מזרקים המכילים את חומר ההלבנה. בנוסף, ניתן לבצע את ההלבנה שוב בכל פעם מחדש, תצטרכו לקנות רק את המזרקים מבית המרקחת. ואולי היתרון החשוב מכולם – בשימוש בסד אין חשש לפגיעה בשן (בניגוד להלבנה באמצעות לייזר).
החיסרון הגדול של הסד הוא הזמן הארוך של הטיפול והתוצאות. בנוסף, הוא דורש שיתוף פעולה מלא שלכם. אם לא תקפידו להשתמש בסד באופן עקבי, תיאלצו לחכות זמן רב יותר לחיוך הלבן. לכן, אם משמעת עצמית היא לא בשבילכם, אולי כדאי לשקול שיטה אחרת להלבנת שיניים.
כמה עולה הלבנה כזאת?: בין 1000-1500 ₪
הלבנת שיניים בלייזר
הלבנת שיניים בלייזר היא הלבנה אגרסיבית שנעשית עם ריכוז גבוה של חומר הלבנה – 35%, ודוחסת את כל תהליך ההלבנה לטיפול של שעה. מסיבה זו, היא עלולה לגרום לרגישות גבוהה של השיניים לחום וקור, שנמשכת בין יום אחד למספר ימים.
בשיטה זו, רופא השיניים מורח את חומר ההלבנה על השיניים ולאחר מכן מאיר עליהן עם הלייזר, שמאיץ את הפעולה הכימית של חומר ההלבנה. הלייזר בעצם יוצר חום שמחדיר מהר יותר את ג'ל ההלבנה לתוך השן.
היתרון הגדול של הלבנת שיניים בלייזר הוא המהירות של התוצאות: בשיטת הלייזר מספיק טיפול אחד או שניים, והשיניים שלכם יישארו לבנות בין 4-6 שנים.
אבל אל תסתנוורו מהשיטה, כי יש לה גם לא מעט חסרונות: ראשית, הלייזר עלול לגרום לדלקות, שחיקת השיניים ופגיעה בעצב השן וברקמות. שנית, הלבנת השיניים בלייזר היא השיטה היקרה ביותר, ובמידה ותרצו טיפול חוזר תצטרכו לשלם מחיר מלא פעם נוספת.
כמה עולה הלבנה כזאת?: בין 1500-2500 ₪.
הלבנת שיניים בשיטת קרן אור כחולה
הלבנה זו, הנקראת גם הלבנת שיניים בLED, היא הלבנת שיניים הדומה בשיטתה למכשיר הלייזר, אולם פחות אגרסיבית. על השיניים נמרח ג'ל הלבנה, בריכוז של 15%-25%, ועליו מקרינים אור כחול חזק, המזרז את השפעת החומר על השן. הטיפול נמשך עד שעה ולרוב מספיק טיפול אחד כדי להגיע לתוצאה טובה.
היתרון של השימוש בקרן אור הוא הלבנה מהירה עם תוצאות טובות, והוא גם פחות אינטנסיבי מהלייזר, החיסרון הוא הרגישות שעלולה להיווצר בשיניים לאחר הטיפול.
כמה עולה הלבנה כזאת?: בין 1000-1500 ₪.
הלבנת שיניים ב-LED
ציפוי חרסינה לשיניים
ציפוי חרסינה לשיניים נועד לשיניים למטופלים שלא ניתן להלבין את שיניהם או למי שחושק בשיניים בעלות צבע לבן מוחלט, כמו שרואים אצל המפורסמים.
קיימות כמה דרכים לביצוע ציפוי החרסינה, כשהנפוצה ביותר נקראת למינייט . בשיטה זו הרופא משייף כחצי מילימטר משכבת השן, על מנת שהציפוי יוכל להידבק בצורה טובה, ואז מצמיד את הציפוי לכל שן, על פי מידות מדויקות שהוא לוקח מראש. הטיפול אורך בין שניים לשלושה מפגשים, כאשר בטיפול הראשון הוא לוקח מידות ושולח למעבדה, ובטיפול השני הוא מבצע את ההדבקה של הציפוי.
אם זה נשמע לכם מלחיץ אל תיכנסו לפאניקה: הטיפול לא כואב, לא כולל הרדמה וההלבנה מחזיקה לטווח ארוך. מה שכן יכאב הוא הכיס שלכם, בגלל העלות הגבוהה של הטיפול.
כמה עולה הלבנה כזאת?: בין 3000-4000 ₪ לשן.
הלבנת שיניים מחזיקה לתקופה מסוימת, שתלויה בין היתר בהרגלים שלכם. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על ההלבנה:
המעיטו בצריכת משקאות ומאכלים מכתימים כמו יין אדום (ולבן!), קפה שחור, קולה ומשקאות עם צבע מאכל.
אם בכל זאת חשקתם בהם, עדיף לשתות אותם עם קשית כדי למנוע מגע ישיר של המשקה עם השיניים שלכם.
הימנעו מטבק ועישון סיגריות שמשאירים לא מעט כתמים על השיניים שלכם ופוגמים בצבען.
הקפידו על היגיינת פה הכוללת צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי וביקורי שיניים תקופתיים אצל השיננית.
מחיר הלבנת השיניים תלוי בסוג ההלבנה ומשתנה בין המרפאות בהתאם למיקום הגיאוגרפי:
מחיר הלבנת שיניים באמצעות סד – 1,300-1,800 ₪
מחיר הלבנת שיניים באמצעות קרן אור כחולה – 1,700-3,000 ₪
מחיר הלבנת שיניים בלייזר – 1,700-3,000 ₪
מחיר ציפוי חרסינה לשן – 2,500-4,000 ₪ (לשן אחת)
מחירי הלבנת שיניים לשתי לסתות בקופות החולים:
ביטוח בסיסי | ביטוח אמצע | ביטוח גבוה | |
מחיר הלבנת שיניים כללית | אין מידע | אין מידע | אין מידע |
מחיר הלבנת שיניים מאוחדת | 1,658 ₪ | 1,492 ₪ | 1,492 ₪ |
מחיר הלבנת שיניים מכבי | 1,886 ₪ | 1,414 ₪ | 1,414 ₪ |
מחיר הלבנת שיניים לאומית *ללסת אחת | 1,058 ₪ | 862 ₪ | 718 ₪ |
הלבנת שיניים דורשת מקצועיות ומיומנות של רופא שיניים שידע להלבין את השיניים שלכם בצורה מקצועית כדי שתקבלו את התוצאות הטובות ביותר. לצורך כך ריכזנו לכם רשימת רופאי שיניים מומלצים להלבנת שיניים, המדורגים לפי חוות דעת והמלצות של לקוחות קודמים. אחרי כל טיפול שיניים, המוקד שלנו מתקשר ללקוח ומקבל ממנו חוות דעת וציונים אודות הטיפול, כך שהדירוג באתר אמין ומעודכן
*המחירים במאמר מעודכנים לשנת 2024.
הלבנת שיניים ניתן לעשות בבית בעזרת ערכות הלבנה ביתיות, שאותן ניתן לרכוש בבתי המרקחת, או במרפאות השיניים על ידי לייזר, סד לילה או קרן אור כחולה. ניתן גם לעשות הלבנה באמצעות שיטוטבעיות, אולם הן לא בהכרח יעילות וחלקן אף מזיקות לשיניים.
הלבנת שיניים באמצעות סד – 1000-1500 ₪, הלבנת שיניים באמצעות קרן אור כחולה – 1000-1500 ₪, הלבנת שיניים בלייזר – 1500-2500 ₪, ציפוי חרסינה לשן - 3000-4000 ₪ לשן.
הלבנת שיניים ביתית ניתן לעשות באמצעות ערכות הלבנה ביתיות, בשיטות "עשה זאת בעצמך", הנמכרות בבתי המרקחת, או באמצעות שיטות טבעיות, כמו מי מלח או סודה לשתייה, אך הן לא תמיד יעילות.
הלבנת שיניים באמצעות ציפוי חרסינה מתבצעת כאשר לשיניים יש צבע כהה שלא ניתן להלבין. זוהי ההלבנה היקרה ביותר והיא עולה בין 3000-4000 ₪ לכל שן.
הלבנות השיניים מחזיקות לרוב עד שש-שבע שנים, תלוי בסוג ההלבנה. הלבנה שנעשית באמצעות השיטות הביתיות תחזיק פחות זמן, ואילו הלבנת שיניים באמצעות ציפוי חרסינה תחזיק לטווח ארוך מאוד.
הלבנת שיניים לא מומלצת לנוער עד גיל 18. הסיבה לכך היא שהלבנת שיניים יכולה להזיק לשיניים שלא סיימו את תהליך הבקיעה.
הלבנת שיניים בלייזר עולה בין 1500- 2500 ש"ח.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.