בדיקת רכב לפני קניה היא דבר שניתן לעשות אצל מוסכניק, או אצל מכון בדיקה מורשה. המערכות העיקריות שאותן בודקים לפני הקניה הם המנוע, השלדה, הבלמים והגיר. רגע אחד לפני שתספרו לכולם על העסקה המוצלחת שעשיתם, ריכזנו לכם את כל המידע על בדיקת רכב לפני קניה, כמה זמן היא לוקחת, מה בודקים וגם מה המחיר.
יש שני פרמטרים שיכולים להשפיע על מחיר בדיקת רכב לפני קניה: סוג הרכב והמקום בו תעשו את הבדיקה. הנה ההסבר לכך:
בדיקת רכב רגיל תהיה זולה יותר לעומת בדיקה של רכב יוקרה. למה? כי ברכב שיש בו שכלולים ומערכות רבות, הבדיקה תצטרך לכולל גם את תקינות מערכות אלו ולהיות מקיפה יותר.
מחיר בדיקת מוסך של רכב רגיל לפני קניה נע בין 300-500 ₪
מחיר בדיקת רכב יוקרה עם מערכות מתקדמות נע בין 1,500-2,500 ₪ בהתאם לסוג הרכב והמערכות השונות.
אפשר לעשות בדיקת רכב לפני קניה במוסך או במכון בדיקה. תכף נרחיב על ההבדלים בין שתי האפשרויות האלו, בשלב זה נציין שלרוב בדיקה במכון בדיקה מורשה תהיה יקרה יותר מאשר בדיקה זהה במוסך.
מחיר בדיקת רכב לפני קניה במכון בדיקה מורשה תייקר את עלות הבדיקה בטווח שבין 200-500 ₪ יותר מאשר במוסך.
שאלת התשלום עבור בדיקת הרכב לפני הקניה היא שאלה שאין לה חוק קבוע, לרוב מי שמשלם את מחיר הבדיקה הוא הקונה. אם אתם בשלבי קניה של רכב יכול להיות שהמוכר יציג לכם תוצאות של בדיקה קודמת שהוא עשה. בגדול אנחנו כן אנשים שמאמינים בתום לב, אבל כשזה נוגע לרכב שאמור לשרת אתכם נאמנה כמה שנים טובות, היינו מציעים לכם לעשות בדיקה נוספת מטעמכם.
כמו שהבנתם אפשר לעשות את בדיקת הרכב לפני הקניה במוסך או במכון בדיקה. אז איפה כדאי?
בדיקה במוסך לרוב זולה יותר מאשר במכון שבו יש תהליך פורמאלי שכולל מילוי טופס שנכתב על ידי משרד התחבורה, אך זה לא אומר שהבדיקה במוסך תהיה מקיפה פחות.
שימו לב שלרוב מכוני הבדיקה יתנו הערכת רכב קפדנית יותר מאשר המוסכים והם יעדיפו לקחת את הערכה המחמירה ביותר בבדיקה, גם אם הרכב המצב טוב, מחשש שתקנו רכב ולא תהיו מרוצים ואז תבואו להתלונן להם. אבל לעיתים הערכה קפדנית כזו רק תגרום לכם לוותר על אפשרות שדווקא יכולה להתאים עבורכם.
בכל מקרה, אם אתם עומדים לקנות רכב ובוחרים לעשות את הבדיקה במוסך או במכון בדיקה, חשוב לעשות זאת במקום בלתי תלוי, כלומר שהבודקים לא מקורבים לאדם שמוכר את הרכב, ואתם יכולים להיות בטוחים שהבדיקה תהיה כמה שיותר אובייקטיבית.
מטרת בדיקת רכב לפני קניה היא הערכה של מצב מערכות הרכב והאם הוא שווה את המחיר שדורשים עליו. לרוב, הבדיקה כוללת כמה חלקים עיקריים:
בדיקה חיצונית ובדיקת השלדה - בדיקה זו כוללת את שלדת הרכב, איתור מכות פח, ובדיקה האם הרכב עבר תאונות שאינן מדווחות, בנוסף למצב צמיגי הרכב ותקינותם.
בדיקת מערכות הרכב – אלו למעשה כמה בדיקות שונות שיכללו בין היתר בדיקה של מצב המנוע ומערכת הקירור, בדיקת מערכות החשמל ברכב ובדיקת התאורה ומיזוג האוויר. מערכות נוספות שייבדקו הן: מערכת הפליטה והממיר הקטליטי ומערכת הבלימה של הרכב.
בדיקה ממוחשבת – בבדיקה שעושים בעזרת מחשב שמתחבר אל נתוני הרכב, מאתרים את הספק המנוע ורמת השחיקה שלו ביחס לנתונים שמספק צג הרכב המיועד לקניה, ובכך לוודא שקיפות מלאה על מצב הרכב.
בדיקת דמוי נסיעה – בדיקה זו מאפשרת בין היתר הערכה של תקינות מערכת ההילוכים ברכב שאתם עומדים לקנות.
שימו לב שמעבר למצב המכאני של הרכב כדאי גם לוודא לפני הקניה שיש התאמה בין מספרי המנוע ולבין מספר השלדה למספרים שרשומים ברישיון הרכב. בדיקה כזו רוב המוסכניקים יוכלו לעשות עוד לפני שתביאו את הרכב לבדיקה – הם יבקשו לקבל תמונה של רישיון הרכב וייבדקו התאמה.
ואם אתם כבר בתהליך של קניית רכב יד שנייה, ובעניין של בדיקה יסודית, תוכלו להיעזר גם במדריך המלא לקניית רכב יד שנייה.
לא קונים חתול בשק, כי בינינו בכלל לא קונים חתול. לא חשוב. אבל אם אתם נמצאים לפני קניה של רכב תדעו שוויתור על בדיקה הוא דבר שיש לו מחיר. אנחנו לא רוצים להיות האנשים שאומרים אמרנו לכם, לכן, קחו את הרכב לבדיקה לפני הקניה אצל מוסך שיש לו המלצות של לקוחות קודמים, וכך תדעו מה מצב הרכב המיועד, והאם הוא שווה את המחיר. תתחדשו.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.