אם יש כרית אחת שחשובה יותר מכרית השינה, זו כרית אוויר ברכב. בזמן תאונה הכרית נפתחת ומגנה על הנוסעים מפגיעה אפשרית של חלקי פנים הרכב. מחיר החלפת כרית אוויר נע בדרך כלל בין 2,200-5,300 ₪, בהתאם לסוג הרכב ומיקום כרית האוויר. מתי צריך להחליף כריות אוויר, ואיך הן בכלל עובדות? קחו אוויר, אבל אל תשימו את הראש על הכרית, כי כל המידע החשוב כאן 😊
ממש בעוד רגע נספר לכם מהי כרית האוויר ברכב ולמה היא כל כך חשובה אבל קודם נתחיל בשורה התחתונה - המחיר. יש מקרים שצריך להחליף את כרית האוויר עצמה, ויש מקרים שבהם צריך להחליף רק את סליל כרית האוויר (החלק שדואג שכרית האוויר תיפתח), מחיר של החלפת סליל כרית אוויר נמוך יותר ממחיר החלפת הכרית.
מחיר החלפת סליל כרית אוויר נע בדרך כלל בין 750-1,400 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר נע בדרך כלל בין 2,200-5,300 ₪.
כריות האוויר הן החלק החשוב ביותר ממערכת הבטיחות ברכב. תפקיד כריות האוויר ברכב הוא להגן על יושבי הרכב בזמן תאונה. איך זה עובד? כריות האוויר מתנפחות במהירות גבוהה כשהחיישנים מזהים תאונה והן מונעות מהנוסעים פגיעה מחלקי פנים הרכב השונים כמו לוח שעונים, הגה, שמשות ועוד.
חשוב לדעת: ברוב הרכבים התקן הוא 6 כריות אוויר, שמתוכן שתיים מקדימה לנהג ולנוסע הקדמי, ו-4 כריות אוויר צדדיות שיספקו הגנה לכל נוסעי הרכב. קיימים רכבים עם 7, 10 ואפילו 13 כריות אוויר, אבל אלו רכבי יוקרה שלרוב לא נפוצים (אלא אם כן התמזל מזלכם, אנחנו לא פותחים עיניים).
בכל רכב מותקנת מערכת "SRS", "מערכת ריסון משלימה" והיא מסייעת לחגורות הבטיחות לשמור על חיי הנוסעים באמצעות פתיחת כריות האוויר. מערכת SRS של כריות האוויר מופעלת ונפתחת בקלות כשמשתלבים התנאים הבאים:
חגירת חגורת בטיחות - הרכבים המודרניים מסתמכים על מחשבים וחיישנים. בהתאם, כרית אוויר תיפתח במקום שבו הרכב מזהה שיש נוסע ולכן אם אתם לא חגורים - כרית האוויר לא תפתח והבטיחות שלכם תהיה בסכנה גדולה. איך אומרים? לא נוסעים עד שכולם חגורים.
מהירות הנסיעה - כריות האוויר מכוונות להיפתח החל ממהירות נסיעה נמוכה של כ-16 קמ"ש. בטח אתם תוהים לעצמכם "איזו תאונה חריגה יכולה להיות ב-16 קמ"ש?". אז זהו, שהיצרניות לא לוקחות צ'אנסים בבטיחות ואם המחשב מזהה שכריות האוויר צריכות להיפתח גם במהירות כזו, הן ייפתחו.
זווית התאונה - בדרך כלל כריות האוויר ייפתחו במקרה של התנגשות חזיתית. בהתאם, במקרה של תאונה אחורית או מהצד, כריות האוויר לאו דווקא ייפתחו.
בשורה התחתונה, כריות האוויר ייפתחו אם אתם חגורים, נוסעים מעל 16 קמ"ש והתאונה היא חזיתית.
בעבר, כריות האוויר היו עם תאריך תפוגה של 10 שנים, שבהמשך הורחב ל-15 שנים. כששנים אלו עברו, הייתה חובה להחליף את כריות האוויר ברכב. היום, לכריות האוויר אין תאריך תפוגה והן אמורות להחזיק לכל החיים. בפועל, נצטרך להחליף כרית אוויר בשני מקרים וודאיים:
לאחר תאונה - רכב שעבר תאונה ונפתחו לו כריות האוויר חייב להחליף אותן כדי להשמיש את הרכב ולהחזיר את מערכת הבטיחות למצב תקין.
תקלה במערכת כרית האוויר - במקרה שמחשב הרכב מתריע על תקלה במערכת כרית האוויר תצטרכו להחליף אותה כדי לשמור על בטיחות הרכב.
זמן החלפת כרית אוויר תלוי במספר הכריות שצריך להחליף ובמיקום שלהן ברכב.
חשוב לדעת: יש מקרים מסוימים שבהם לא צריך להחליף את כרית האוויר של הנהג אלא את סליל כרית האוויר, סליל ששומר על רצף החשמל שמועבר לכרית האוויר, גם כשההגה מסובב ולא ישר.
בשביל לעשות קצת סדר, הנה מספר דוגמאות למחירים ששילמו לקוחות מידרג, על החלפת סליל כרית האוויר ועל החלפה של כרית אוויר:
מחיר החלפת סליל כרית אוויר ברכב מסוג יונדאי i20 שנתון 2013 - 750 ₪.
מחיר החלפת סליל כרית אוויר ברכב מסוג טויוטה - 900 ₪.
מחיר החלפת סליל כרית אוויר ברכב מסוג סקודה - 1,200 ₪.
מחיר החלפת סליל כרית אוויר ברכב מסוג רנו - 1,400 ₪.
מחיר החלפת סליל כרית אוויר נע בדרך כלל בין 750-1,400 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר ברכב מסוג סיאט - 2,200 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר ברכב מסוג יונדאי - 3,000 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר ברכב מסוג טויוטה - 4,500 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר ברכב מסוג מאזדה - 5,300 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר נע בדרך כלל בין 2,200-5,300 ₪.
לפעמים מגיע הרגע שצריכים להחליף כרית אוויר ברכב, פשוט כדי להרגיש בטוחים בנסיעה. זה בדיוק גם מה שצריכים להרגיש ממוסך. זקוקים למוסך אמין שגם מבצע החלפת כרית אוויר? בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימת מוסכים מומלצים. אחרי ההחלפה ניצור איתכם קשר לקבל חוות דעת עדכנית ונעלה אותה לאתר ככה שהציונים תמיד יהיו מעודכנים.
כרית אוויר ברכב היא כרית מתנפחת שתפקידה לשמור על בטיחות הנוסעים בזמן תאונה.
מחיר החלפת סליל כרית אוויר נע בדרך כלל בין 750-1,400 ₪.
מחיר החלפת כרית אוויר נע בדרך כלל בין 2,200-5,300 ₪.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.