כשנורה אחורית נשרפת הסיכוי לתאונה (לא עלינו) גדל. כשזה קורה, החלפת נורה אחורית ברכב היא הפעולה היחידה שצריך לעשות והיא גם תמנע מכם לקבל דו"ח. אם אתם מזהים אורות עמומים או מהבהבים, כנראה שתצטרכו להחליף נורה אחורית ברכב. איזה סוגי נורות יש, האם אפשר להחליף לבד ומה מחיר החלפת נורה אחורית ברכב? תתחילו לקרוא, אנחנו מאחוריכם 😊
המונח נורה אחורית מתייחס בדרך כלל למכלול הפנסים האחוריים ברכב. בפועל, הנורה האחורית היא חלק ממערכת הבטיחות ברכב ותפקידה לאותת לנהגים שמאחוריכם מה אתם מתכוונים לעשות - לפנות ימינה או שמאלה, לבלום או להמשיך בנסיעה כמו שהיא. כמו שאפשר להבין, קיימים שלושה סוגים של נורות אחוריות:
פנסים אחוריים - אלו הם הנורות האדומות שמטרתן להבטיח שהנהגים שמאחוריכם רואים אתכם.
אורות הבלמים - אלו נדלקים כשאתם לוחצים על דוושת הבלם והרכב מאט.
פנסי איתות - אלו מופעלים כשאתם מפעילים את ידית האיתות כמובן.
ברוב הרכבים הפנסים האחוריים ואורות הבלמים חולקים את אותה נורה ובחלק מהרכבים יש נורה ספציפית לכל מטרה.
מעניין לדעת: לפני שהוכנסו פנסים אחוריים - לצורך סימון איתות השתמשו בדגלים שסימנו את כיוון הפניה , וכשרצו להאט ולחצו על דוושת הבלם נפתח שלט שכתוב עליו "Stop" כדי לסמן לנהג מאחור.
שניה לפני שנדבר על הגורמים להחלפת נורה אחורית ברכב, נספר לכם על הגורם הנפוץ להחלפתן – הבלאי הטבעי. לכל סוג נורה יש אורך חיים משלה:
נורת הלוגן - אמורה להחזיק כ-12 חודשים.
נורת קסנון - אמורה להחזיק כ-20 חודשים.
נורת לד - אמורה להחזיק כ-40 חודשים.
במהלך הנסיעה, מופעלים לחצים גדולים על הנורות כמו חום גבוה, קור קיצוני וטלטלות מחפצים ובאמפרים בכביש שיכולים לקצר את חיי הנורה.
מתג אור בלם תקול - מתג אור הבלם מפעיל את אורות הבלם כשלוחצים על הדוושה. המתג ממוקם בדרך כלל ליד הדוושה וכשהוא מתקלקל, האות משתבש ואורות הבלמים לא יפעלו.
פיוז שרוף - הפיוזים ברכב מגנים על מערכת החשמל ברכב ומונעים עומס יתר. אם אורות הבלמים או הפנסים האחוריים לא פועלים, כנראה שהאשם הוא הפיוז השרוף.
בית נורה בלוי - לפעמים הגורם להחלפת נורה אחורית הוא בית הנורה שאליו היא מוכנסת. בית הנורה מתפקד כמו שקע וכשקורוזיה, בלאי או בעיות חיווט נוצרות הוא עלול להיפגע.
חשוב לדעת: לכל רכב יש נורה מסוימת שמתאימה לו מבחינת סוג וגוון.
הרבה אנשים נוטים לחשוב שצריך להחליף נורה אחורית רק כשהיא נשרפת ומפסיקה לעבוד. בפועל יש כמה סימנים שאומרים לנו שהגיע הזמן להחליף את נורה ברכב:
אורות עמומים - במקרים שבהם הפנסים נקיים ולא צריכים ליטוש פנסים אבל האורות עמומים, כנראה שתצטרכו להחליף נורה ברכב.
הבהובים - נורות מהבהבות הן סימן מובהק שהנורה בין חיים למוות, כלומר בין לעבוד ובין הרגע שנצטרך להחליף אותן.
אחד כן ואחד לא - ברכבים שבהם יש נורה אחת לפנסים האחוריים ולאור הבלם, אם אור אחד עובד, לדוגמא אור בלם אבל הפנס האחורי לא עובד, תצטרכו להחליף את הנורה.
חשוב לדעת: נסיעה עם נורה אחורית שרופה היא מסוכנת ובמקרה כזה אתם עלולים לקבל דו"ח משוטר תנועה.
בעזרת מברג ונורה חדשה, תוכלו להחליף את הנורה בעצמכם. כבו את הרכב, פתחו את ההבגאז', נתקו מהצד את כבלי החשמל, פרקו את הפנסים כדי לקבל גישה לנורות וזהו.
עכשיו רק החליפו את הנורות והרכיבו את הכל בחזרה בסדר הפוך.
חשוב לדעת: כיבוי הרכב בזמן ההחלפה הוא חשוב בטיחותית ויכול למנוע התחשמלות.
אזהרה: אם אתם לא יודעים בדיוק מה אתם עושים ויש סיכוי שלא תצליחו להחזיר את הרכב לקדמותו - אל תנסו להחליף נורה אחורית ברכב לבד ועדיף שתיגשו למוסך.
מחיר החלפת נורה ברכב מורכב ממחיר הנורה, סוג הנורה וזמן העבודה. בפועל, מחיר של נורה ברכב מסוג לד גבוה יותר מנורה לרכב מסוג קסנון והלוגן. במקרים מסוימים גם נורה שמפיקה אור לבן יכולה לעלות מעט יותר מנורה שמפיקה אור בצבע צהוב.
מחיר נורת הלוגן נע בין 15-35 ₪.
מחיר נורת קסנון נע בין 50-100 ₪.
מחיר נורת לד נע בין 75-200 ₪.
מחיר החלפת נורה ברכב נע בין 50-350 ₪. המחיר כולל את הנורה ואת זמן העבודה.
זמן ההחלפה: החלפת נורה אחורית ברכב היא עבודה מהירה שאורכת לא יותר משעה וברוב המקרים כחצי שעה.
רכב ללא נורה זה כמו ללכת בלי לראות את הדרך, זה יכול לעבוד אבל קשה ולא נעים. זקוקים למוסכניק אמין שמחליף נורה אחורית ברכב? בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימת מוסכים מומלצים. אחרי ההחלפה ניצור איתכם קשר לקבל חוות דעת עדכנית ונעלה אותה לאתר ככה שהציונים תמיד יהיו מעודכנים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.